Home

That's life, that's Africa!

That's life, that's Africa!

Wildcoast

Eindelijk weer een berichtje op m'n blog. Dit weekend kon ik er niet op omdat ik naar de wildcoast was en vrijdag deed de site het niet! Ik kan helaas geen foto's plaatsen want ik heb m'n laptop niet bij.. Dus de foto's komen als ik terug ben wel.

Vrijdag zijn we om 0600u vertrokken en we moesten 5u rijden om er te komen. Wat trouwens totaal geen straf was want het uitzicht is prachtig onderweg, welke kant je ook opkijkt er is altijd wel wat te zien, niet altijd even vrolijk want we zijn ook langs een aantal sloppewijken gereden en dat is niets anders dan wat karton en plastic, dat kan je je niet voorstellen, dat mensen zo leven.

Smiddags kwamen we aan bij de backpackers waar we sliepen en we hebben smiddags een stuk gelopen door het oerwoud en langs de kust (echt zo mooi!) ze hadden slecht weer opgegeven maar gelukkig hebben we het het hele weekend goed gehad.

Daycare

Ik ben vandaag voor het eerst aan de slag gegaan hier op palm tree. Ik heb gister het rooster gekregen en ik mag deze week beginnen op de daycare, waar ik eigenlijk wel heel blij mee was omdat de 15 kinderen die hier wonen nog wat voorzichtig waren in het benaderen van mij en de andere nieuwe vrijwilliger. Ik stond vanochtend088-7226767 om half 7 op, na een wat slechte nachtrust, en ben om 07:15

begonnen. Wat een ontzettend leuke kinderen zeg! Ik heb de hele dag genoten!

Aankomst Durban!

Hallo allemaal,

even een kort berichtje vanuit een regenachtig Durban. Het komt echt met bakken uit de hemel (een hartelijk welkom in Afrika!). We zitten nu in een restaurantje en we wachten nog op twee vrijwilligers. De heenreis ging eigenlijk vrij goed en zonder problemen. Op een puntje na dan, op de heenreis op Schiphol heb ik nog een koptelefoon gekocht, we waren als door de duane en de poortjes heen en dan is alles texfree. Alleen nooit aan gedacht dat ik daar nog eens geskimt zou kunnen worden.. Op Johannesburg kon ik namelijk niet pinnen en de Rabobank vertelde mijn vriend; helaas is de pas geblokkeerd ivm een fraude probleem! Sta je dan met al je spullen in DUrban voor 5 weken.. Zonder geld. Gelukkig is er een nieuwe pas besteld en staat al mijn geld nog op m'n rekening (mazzel), dus als het goed is heb ik eind volgende week weer een pinpas met dank aan m'n lieve vriend,maar wat een begin weer dit van mijn south Afrika experience.

toch wat eerder terug naar huis..

Weer even een update voordat ik wegga, want het schiet al aardig op! nog een paar weekjes en ik zit al in het vliegtuig. begint nu toch wel spannend te worden hoor.. i

k heb mijn tijd dat ik in Afrika zit bij het project toch aangepast. na lang wikken en wegen heb ik toch besloten om maar een maand te gaan ivm werk, en ook wel een beetje omdat 3 maanden wel erg lang is.. zou het door de zenuwen komen? of toch omdat ik een beetje opzie tegen het lesgeven? tenslotte ben ik geen lerares.. zelf denk ik dat het allemaal heel erg mee gaat vallen als ik daar eenmaal ben, maar je weet nooit.

donaties voor schooljaar

Ik ga toch naar een ander project, helaas heeft Be-More de samenwerking met Isiaiah stopgezet! helaas voor mij, maar natuurlijk iets heel positiefs, want dit bekent dat Be more niet meer nodig is en Isiaiah op eigen kracht kan draaien.
Ik ga nu in april naar Palm Tree, en ik heb er intzettend veel zin in! over 2 maandjes vertrek ik al, en ik kan echt niet wachten!
Ik heb ook een reismaatje gevonden voor op de heenweg, voor degene die nog geen reismaatje heeft, mail gerust!

vliegmaatje gezocht voor Isiaiah 54, eind april

Hoi allemaal!


Ik ga eind april naar Isiaiah 54, en ik wilde al een ticket boeken maar bedacht me dat het veel leuker is om samen met een (of meerdere) vrijwilligers te vliegen.

misschien dat we, als je/jullie dat leuk vind(en), ook kunnen brainstormen over eventueel een geld inzamelings actie.

Ik ben heel benieuwd!

Groetjes Ashley

Alle berichten

Ashley Schouwenaar

Name: Ashley Schouwenaar
Leeftijd: 27

Was vrijwilliger bij Palm Tree van 23 apr 2012 tot 15 jun 2012

Over mij:

Ik ben Ashley Schouwenaar, ik ga voor 1 maand naar Palm Tree.